20/11/2015: Δράση για το τέλος Διακοψιμότητας

Στην ομηρική μάχη που δόθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Ενέργειας, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, ανέδειξαν τον παραλογισμό. Δείτε τα video....

ΥΠΕΝ

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΔεν αποδέχεται τα "τετελεσμένα" ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
Στην ομηρική μάχη που δόθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Ενέργειας, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, όχι μόνο ανέδειξαν τον παραλογισμό: Ο πρωτογεννής τομέας να επιδοτεί τον δευτερογεννή, αλλά έβαλαν στο τραπέζι και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την πολιτική στον τομέα των ΑΠΕ την τελευταία πενταετία.
Παρουσία του Υπουργού κ. Σκουρλέτη, αλλά και των:
  • Πρόεδρο της ΔΕΗ
  • Διευθυντή της ΡΑΕ
  • Πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ
  • Εκπροσώπων Βιομηχάνων
  • Εκπροσώπων Φορέων της Ενέργειας
αναδείχθηκε από τον Σύνδεσμο, ο απόλυτος παραλογισμός του σχεδιασμού για την "διακοψιμότητα" που ξεκίνησε προ διετίας (επί Υπουργείας Μανιάτη) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ή ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ;
Όπως είδατε στο παραπάνω video, ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων, στάθηκε επισταμένα στον προσδιορισμό των ωφελημένων από την επιδότηση που θα λάβουν, μέσω της διακοψιμότητας.
Δεν θα λάβουν -μας είπε κοντολογίς- την επιδότηση οι βιομήχανοι, αλλά οι βιομηχανίες.
Υπό αυτό το πρίσμα ...δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αφού την επιδότηση θα πληρώσουν οι αγροτικές εκμεταλεύσεις και όχι ...οι αγρότες!
  • Είναι να γελάει κανείς, με αυτό το επιχείρημα, πράγμα που έκανε όλη η αίθουσα, στην οποία παρευρίσκονταν πάνω από 50 άτομα!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Ολόκληρη η δωδεκάλεπτη τοποθέτηση του Κώστα Σπανούλη, που προκάλεσε σάλο στην αίθουσα, σε λίγες ώρες στο afo.gr
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Με την ανακοίνωση της συμβούλου του Υπουργείου κ. Παπαδογιάννη, ότι η απόφαση είναι να πληρώσουν οι αγρότες (συγνώμη, οι ...αγροτικές εκμεταλεύσεις) το 3,6% επί των μικτών εσόδων από τις μονάδες ΑΠΕ, Σπανούλης και Γιωτάκος αποχώρησαν από την αίθουσα.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Η ακράδαντη εκτίμησή μας, είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν "κλείδωσε". Το περιεχόμενο της Υπουργική απόφασης που αναμένεται σε λίγες ημέρες, εκτιμούμε ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό από όσα ακούσαμε την Παρασκευή.
Η τοποθέτηση του Π.Σ.Α.Φ. "ξεβράκωσε" ένα μεγάλο κομμάτι των μαύρων χειρισμών που έγιναν στην Ενέργεια και είμαστε πεπεισμένοι, ότι ο κ. Σκουρλέτης θα το λάβει σοβαρά υπόψην του.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο, ο κ. Σκουρλέτης μετά από 2 μόλις μήνες Υπουργική θητεία, να καταγραφεί  ως εχθρός του αγροτικού κόσμου.
Αυτό, θα είναι κακό και για τον ίδιο αλλά και για τον Σύνδεσμο και μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί, στα 3 χρόνια ζωής που έχει ο Π.Σ.Α.Φ., αφού πάντοτε -όσες δυσκολίες και αν υπήρχαν- με όλους τους Υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες, στο τέλος βρισκόταν πάντα η αμοιβαία επωφελής λύση.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Η δωδεκάλεπτη τοποθέτηση του Κώστα Σπανούλη, στην σύσκεψη του Υπουργείου Ενέργειας, για την διακοψιμότητα.

 

Η εποικοδομητική συζήτηση, συνεχίστηκε και στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου (video δεξιά)

  • Κάτω: Φωτογραφίες με εκπροσώπους των Α.Π.Ε., μετά την σύσκεψη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΕΝ

ΠΣΑΦ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ

ΣΕ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Radio Maximum που εκπέμπει στη Θράκη, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κώστας Σπανούλης, αναφερόμενος και στο θέμα της διακοψιμότητας. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΟΜΠΗΣ

Ολόκληρη η δεκάλεπτη τοποθέτηση του κ. Σπανούλη, στο κάτωθι ηχητικό:

 

ΣΥΖΗΤΑ ΤΗΝ ...ΕΚΠΤΩΣΗ - ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Σε ότι αφορά το θέμα της "Διακοψιμότητας" και το (νέο) χαράτσι 3,6% στις ΑΠΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του afo.gr, ο κ. Σκουρλέτης "σκέφτεται" την έκπτωση επί του 3,6% !
Είναι κάτι που το είχαμε επισημάνει σε παλαιότερα θέματα του afo.gr και είναι μια συνήθει τακτική της εξουσίας, να "περιορίζει" (δήθεν) τα "αρχικά απαιτούμενα" ώστε να αμβλυθούν οι εντυπώσεις. 
Θυμίζουμε, ότι η πάγια θέση του Συνδέσμου, είναι πως οι αγρότες δεν έχουν καμία συνυπευθυνότητα ή συμμετοχή στη Διακοψιμότητα, ιδιαίτερα όταν αυτή παρουσιάζεται ως  πρακτικό δεδομένο, ενώ είναι απλώς θεωρητική. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιδότηση των 5 βιομηχάνων, κατά παράβαση των κανόνων της Κομισιόν ή οποία παραπλανήθηκε και από τις εκθέσεις της (προ Ιανουαρίου 2015) ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.