Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο στις 18-11-2015

video από την παρουσία του Συνδέσμου, στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης 18/11/2015
afo.gr
Τρία video από την παρουσία του Συνδέσμου, στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης 18/11/2015
Εικόνες, περίπου 60 λεπτά μετά την αναίτια επίθεση του αστυνομικού με χημικά:

Εικονες στο Υπουργείο Ενέργειας, όπου βρέθηκαν δεκάδες Μέλη, το απόγευμα της 18ης Νοεμβρίου 2015


ΜΕ 550 ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με την παρουσία 550 Μελών από όλη τη χώρα που μετέβησαν στην Αθήνα με τα 5 πούλμαν του Συνδέσμου ή με πούλμαν άλλων αγροτικών φορέων ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ο Π.Σ.Α.Θ. έδωσε το στίγμα του στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Μια ακόμα ισχυρή παρουσία, σε καιρούς όπου ο πολίτης δείχνει δυστυχώς να έχει αποδεχτεί τα ...μελλούμενα.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στις 10.10' άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της συγκέντρωσης τα 5 πούλμαν, με πρώτο αυτό της Λαμίας.
Το Σύνταγμα, γεμάτο από αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο (περίπου 12.000), όπως προφανώς έχετε δει ήδη, σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης.
Τα Μέλη μας, συσπειρώθηκαν στo κέντρο της πλ. Συντάγματος, ενώ στις 11.30 άρχισαν τα επεισόδια στην πλευρά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια

Η ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Στις 11.55' έγινε η αναίτια επίθεση του ανεγκέφαλου αστυνομικού στον Κώστα Σπανούλη. Το σχετικό ρεπορτάζ του afo.gr είναι εδώ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στις 14.25΄ και εντελώς αναπάντεχα, από Μέλη των Φαρσάλων, έπεσε η ιδέα και για μετακίνηση-διαμαρτυρία και στο Υπουργείο Ενέργειας, εξ' αφορμής της επικείμενης αύξησης του αγροτικού ρεύματος και του τέλους διακοψιμότητας.
Πράγματι, ένα μικρό κομμάτι των παριστάμενων Μελών (περίπου 150) κινήθηκε προς την Μεσογείων, είτε με ταξί, είτε με τα πούλμαν αλλά και με το μετρό.


Μετά την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη, η Διοίκηση αναγκάσθηκε να ακολουθήσει αυτή τη μικρή μερίδα των Μελών, κυρίως για να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.
Στις 14.55' υπήρξε συννενόηση του Εκπροσώπου Αττικής κ. Ε. Καραγιάννη με τη γραμματεία του Υπουργού, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Διοίκησης με τον κ. Σκουρλέτη.  
Προς τιμήν του, ο κ. Σκουρλέτης όχι μόνο αποδέχτηκε το αίτημα, αλλά ανέμενε και την άφιξη του κ. Σπανούλη, ο οποίος βρισκόταν ακόμα στο Σύνταγμα, εξ' αιτίας του γνωστού συμβάντος με τον αστυνομικό.
Στις 16.10' στο Υπουργικό γραφείο βρέθηκαν, οι Σπανούλης, Γιωτάκος και Καγκιούζης.
Στην ημίωρη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης ήταν κυρίως ακροατής των θέσεων του Συνδέσμου, ενώ στις τοποθετήσεις του, υπήρξε ειλικρίνια.
ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
Την Παρασκευή 20/11 είναι προγραμματισμένη νέα Σύσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας, στην οποία έχουν προσκληθεί και άλλοι Φορείς ΑΠΕ καθώς και φορείς Βιομηχάνων.
Είναι γεγονός, ότι μεταξύ των φορέων ΑΠΕ που έχουν λάβει πρόσκληση, είναι και ανύπαρκτοι φορείς και από μόνο του αυτό το γεγονός είναι ένα γκρίζο σημείο ενόψη της σοβαρής σύσκεψης.
Η εκτίμηση είναι, ότι το Υπουργικό περιβάλλον -μετά το πρώτο αναγνωστικό δίμηνο- έχει περάσει ήδη στην ουσιαστική ανάγνωση των Φορέων ΑΠΕ, άρα η "τζάμπα παρουσία" προσώπων στη σύσκεψη της Παρασκευής, δεν αλλάζει τα δεδομένα.
Άλλωστε, θα είναι και η τελευταία τους...  
PANAGIOTHS ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
ΠΣΑΦ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
SPANOYLHS
Η αναίτια επίθεση αστυνομικού οργάνου, στον Κώστα Σπανούλη, ήταν το συμβάν που σημάδεψε τη δυναμική παρουσία του Συνδέσμου, στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της Τετάρτης.
O κ. Σπανούλης, όντας επικεφαλής των 550 Μελών μας που βρίσκονταν εντός πλατείας Συντάγματος και ενώ ήταν σε εξέλιξη επεισόδια (εικόνες των οποίων είδατε στα τηλεοπτικά κανάλια και στο web) έκανε το "λάθος" να πει σε αστυνομικό όργανο (μέλος τετραμελής ομάδων αστυνομικών) που έδερναν ανελέητα, νεαρό αγρότη από την Κρήτη:
- "Φτάνει, μην τον χτυπάς άλλο..." 
O αστυνομικός, γύρισε άμεσα το πιστόλι με τα χημικά και το άδειασε στο πρόσωπό του, από απόσταση 5 εκατοστών!
Ο Πρόεδρος έπεσε λιπόθυμος για τουλάχιστον 15 λεπτά και η τυχαία παρουσία γιατρού, βοήθησε ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ
Το συμβάν, σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τον λαϊκό -με αναρχικές ρίζες- προσδιορισμό των σωμάτων ασφαλείας: "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι".
Επιβεβαιώνει όμως πλήρως, ότι στο αστυνομικό σώμα, υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ενστόλων, που έχουν ήδη δολοφονήσει:
  • Tη νοημοσύνη τους
  • Την ψυχραιμία τους
  • Το κύρος του αστυνομικού σώματος
2 ΩΡΕΣ
Χρειάστηκαν 2 ώρες για να επανέλθει ο κ. Σπανούλης και μετά από απαίτηση των Μελών, έγινε ομαδική μετάβαση και στο Υπουργείο Ενέργειας.
Ρεπορτάζ για αυτό το θέμα καθώς και για την απρογραμμάτιστη συνάντηση που έγινε  με τον κ. Σκουρλέτη, σε επόμενη ανάρτηση του afo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες, από όσα ακολούθησαν μετά την αναίτια επίθεση του αστυνομικού στον Κώστα Σπανούλη.
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣΒΟΥΛΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
boylh
ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
MEGA CHANNEL