7/2/2015: Παλαμάς καρδίτσας. Η κοπή της Πίτας και Ενημέρωση Μελών

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

TΑ 3 ΠΡΩΤΑ VIDEO

Με την προσέλευση 208 Μελών ανά την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/2 η κοπής της Πίτας του Συνδέσμου. Προηγήθηκε 2ωρη αναλυτική ενημέρωση των παριστάμενων Μελών για τις τρέχουσες εξελίξεις.

To afo.gr θα έχει αναλυτικότατο ρεπορτάζ για την εκδήλωση με 4 ξεχωριστά, χοσρταστικά θέματα, στις οποίες θα περιλαμβάνονται video, φωτογραφίες και περιγραφικά στιγμιότυπα.

 

Δείτε τα 3 πρώτα video, με όσα κατέγραψε η κάμερα του απεσταλμένου μας στον Παλαμά: Γιάννη Κολοβού.


 

ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Με την προσέλευση 208 Μελών ανά την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/2 η κοπής της Πίτας του Συνδέσμου. Προηγήθηκε 2ωρη αναλυτική ενημέρωση των παριστάμενων Μελών για τις τρέχουσες εξελίξεις. Δείτε 3 ακόμη video, με όσα κατέγραψε η κάμερα του απεσταλμένου μας στον Παλαμά: Γιάννη Κολοβού.

Περιλαμβάνονται οι χαιρετισμοί Μελών του Δ.Σ. και η ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Σπανούλη.ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, τα 202 από τα 208 Μέλη που παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά, μετέβησαν σε παρακείμενη ταβέρνα όπου ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η εκδήλωση του Σαββάτου 7/2/2015.

Ο πρόεδρος Κώστας Σπανούλης με τη βοήθεια 3 "μικρών φωτοβολταϊκών" έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και ακολούθησε η κλήρωση ανάμεσα σε 1.320 Μέλη απ' όλη τη χώρα, με τους 3 τυχερούς να κερδίζουν τα εξής:

1. Αρσενίου Θεοφάνης (Θεσσαλονίκη) κέρδισε ένα tablet αξίας 100,00 ευρώ.

2. Γιαννούζης Ιωάννης (Στύρφακας, Φθιώτιδας) κέρδισε ένα tablet αξίας 100,00 ευρώ.

3. Δελησάββα Αικατερίνη (Λάρισα) κέρδισε μια συνδρομή στο Σύνδεσμο για το έτος 2016.

Από τους παριστάμενους, το φλουρί κέρδισε ο μικρός Κωνσταντίνος.

ΤΑ 3 ...ΟΜΙΚΡΟΝ ΣΤΑ ...ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Όπως παρατήρησαν αρκετά Μέλη μας, τα "φοτοβολταϊκά" στην πίτα είχαν ένα παραπάνω "όμικρον" από τα ..απαιτούμενα. Αυτό φυσικά, δεν ήταν λάθος αλλά ένας συμβολισμός που αφορούσε το γεγονός ότι ακόμα ...δεν έχουμε δεις φως, ώστε να έχει η πίτα μας την ...δέουσα ορθογραφία.

Και αυτό, διότι συντρέχουν 2 σημαντικοί λόγοι που δεν έχουμε (και αναμένουμε) φως:

1. Η προσπάθεια που κάνει αυτό τον καιρό η χώρα μας

2. Το γεγονός ότι οι πληρωμές παραμένουν στη μεγάλη καθυστέρηση των 4+ μηνών.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, στην Πίτα του 2016 να εκλείπουν αυτοί οι δύο λόγοι, να υπάρχει ΦΩΣ και η Πίτα μας να έχει την ορθογραφία που θέλουμε!


ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ10 VIDEO

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά ...δέκα Video δημοσιεύσαμε από την εκδήλωση του Σαββάτου, ώστε να ενημερωθούν τα ...απανταχού Μέλη μας, για το πως εξελίχθηκε η εκδήλωση.

Όλα αυτά, σε 5 χορταστικές σελίδες, για τις οποίες μάλιστα δημιουργήσαμε και ένα εύκολο menu μετάβασης από τη μία στην άλλη:

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Δεκάδες περιοχές της χώρας "εκπροσωπήθηκαν" με Μέλη μας, με χαρακτηριστικότερες -λόγω αποστάσεων: Το Αίγιο, τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα το Κιλκίς και τη Φθιώτιδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σακελλαρίου μίλησε με πολύ θερμά λόγια  για τη δράση του Συνδέσμου, ενώ στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ακόμα:

- Ο πρώην Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θανάσης Μαρκινός 

- Ο περιφ. Σύμβουλος Στ. Ελλάδας κ. Κώστας Αποστολόπουλος

- Ο αγροτοσυνδικαλιστής της Καρδίτσας κ. Σωτήρης Γιαννακός

- Οι οραματιστές συνεταιριστές και Μέλη του Συνδέσμου  Αντώνης Τσινόπουλος (Εύκαρπον) και Κώστας Σκορδάς (Στέβια Καρδίτσας)

NET METERING

Εκτός από την "κλασική" θεματολογία, το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στο Net Metering, με τις απορίες (φυσιολογικά) πολλές.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Σύνδεσμος θα οργανώσει μια εκστρατεία ενημέρωσης, όχι μόνο ηλεκτρονικής αλλά και έντυπης. Σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από τη συμμετοχή των ήδη Μελών, θα γίνει η διακίνηση ενημερωτικού εντύπου, όπου -με απλά λόγια- θα απαντώνται οι σημαντικότερες απορίες.ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΕΛΛΑΣ"ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Τη φράση "Α, τον έχω δει στην τηλεόραση..." χρησιμοποίησε Μέλος από τη Β. Ελλάδα, όταν "ταυτοποίησε" το όνομα του συνοικοδεσπότη με τη φυσική του παρουσία.

Είναι από τις εκατοντάδες περιπτώσεις, όπου κάποιος γίνεται αναγνωρίσημος όχι (δυστυχώς) γι αυτό που δημιουργεί, αλλά γι αυτό για το οποίο αναγκάζεται να διαμαρτυρηθεί!

 

 

ΤΟ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Και ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της πίτας;

- Οτι ο Σύνδεσμος είναι απαραίτητος και στους ζαχαροπλάστες!

Διότι, μέχρι σήμερα:

- Ξελάσπωσε αγρότες με φωτοβολταϊκό (ακόμα κι αν δεν είναι Μέλη του).

- Ξελάσπωσε Πρωθυπουργό

- Ξελάσπωσε και ζαχαροπλάστη

Τή δαίν καταλαβένης;

Ο.Η.Ε.

Ελπίζουμε, ότι ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να έχει τα τηλέφωνά μας, στην περίπτωση που αντιμετωπίσει δυσκολία στη σύνταξη κειμένων (ή πιτών!).

Να μην εκτεθούμε και ως ...πλανήτης! Κρίμα είναι...

2222222830

Με ικανοποίηση έγινε δεκτός ο τηλεφωνικός αριθμός αυτόματης ενημέρωσης, ο οποίος ανακοινώθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Θα είναι μια χρήσιμη βοήθεια για όσους δεν έχουν επαφή με το Internet.

Ήδη σε 3 ημέρες λειτουργίας, έχει δεχτεί πάνω από 400 κλήσεις.