12/12/2015: Ήμουν κι εγώ στη μυσταγωγία!


ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ

Αυτό που -με την πρώτη ματιά- μπορεί να δημιούργησε εντύπωση στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, το Σάββατο 12/12 ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου. Ένθεν και εκείθεν της αιθούσης, αλλά και εκτός αιθούσης.
Και πράγματι, εάν σκεφτεί κανείς ότι η στελέχωση του Συνδέσμου σε κάθε περιοχή ή Νομό,  είναι μόλις 50 ως 100 άτομα περίπου, η παρουσία 711 ανθρώπων που διένυσαν (οι περισσότεροι) εκατοντάδες χιλιόμετρα, δείχνει για μια ακόμα φορά το στίγμα ενός φορέα που έχει εισχωρήσει βαθιά, ένθεν και εκείθεν της κοινωνίας!
Αυτό, με την πρώτη ματιά. Ας δούμε και τι είδε η ...δεύτερη ματιά...

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ

Σε τέτοιες μαζικές αλλά ανοιχτές συγκεντρώσεις, ελλοχεύει ένας "γνωστός" κίνδυνος. Ο κίνδυνος "της κοιλιάς". Καμία σχέση με τον ...χορό της κοιλιάς...! 
Είναι η στιγμή που όλοι διεκδικούμε ένα μικρόφωνο, για κάποια τοποθέτηση, με περιεχόμενο που αφήνει αδιάφορο το 99% των παρευρισκομένων.
Ε!, αυτό δεν έγινε το Σάββατο. Οι 8-10 τοποθετήσεις των Μελών (οι περισσότερες καταγεγραμμένες σε video εδώ) ήταν εύστοχες και ουσιαστικές.

ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ

Η εκμηδένιση (λοιπόν) της σαχλαμάρας, σε μια συγκέντρωση τέτοιας μαζικότητας, με ανθρώπους που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας ...ένθεν και εκείθεν, είναι ένα γεγονός που συναντάται σπάνια, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις (εάν υπάρχουν!)

ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΑ

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της Συνέλευσης, ήταν ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα του αναμενομένου.
Γεγονός που είμαι άμεσα συναρτόμενο, με την παντελή απουσία της σαχλαμάρας, για την οποία είπαμε παραπάνω.
Άλλωστε, η ουσία δεν χρειάζεται χρόνο. Τις περισσότερες φορές, αναλύεται ...μπαμ και κάτω! Ένθεν και εκείθεν της νοημοσύνης.

ΔΙΑΧΥΘΗΚΕ ΑΠΛΕΤΑ

Εάν έχουν κάποιο λόγο να αισθάνονται ευαρέσκεια, τα 711 Μέλη, που συμμετείχαν στη μυσταγωγία του Σαββάτου, αυτή δεν πρέπει να προέρχεται -κατά βάση- από το γεγονός της μαζικής προσέλευσης, αλλά της ποιότητας που διαχύθηκε άπλετα στην αίθουσα, από τον καθένα ξεχωριστά.

ΤΟ ΓΕΥΜΑ

Στο video, εικόνες από το γεύμα που δόθηκε στο κέντρο "Πισίνα" μετά τη Γ.Σ., όπου -κυριολεκτικά- αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής ήταν η μοσχαρίσια μπριζόλα!
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
To video που προβλήθηκε κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της 12/12/2015 και είχαν την ευκαιρία να δουν, τα παρευρισκόμενα Μέλη, σε ...πρώτη παγκόσμια προβολή.
Όσα μπόρεσαν να χωρέσουν, από την τρίχρονη πορεία του Συνδέσμου, σε ένα video 6 λεπτών!